14.03.2024

Precizări privind înscrierea la etapa județeană a Concursul Național ”Made for Europe” – 2024 (participare la concurs / participare doar cu un stand la expoziția județeană)

 

DOCUMENTE:

1. ANUNȚ

2. REGULAMENT

3. CRITERII DE JURIZARE

 

Prin prezenta vă informăm asupra faptului că unitățile de învățământ care au implementat proiecte cu finanțare europeană în anii școlari 2020 – 2021, 2021 - 2022, 2022 – 2023, sau au proiecte aflate în implementare în anul școlar 2023 - 2024, pot participa la etapa județeană a CONCURSULUI NAȚIONAL ”MADE FOR EUROPE” 2024, care se va desfășura în data de 04. 04. 2023 la Consiliul Județean Timiș - sala multifuncțională.


Precizări pentru școlile care se înscriu în concurs:


Evaluarea la faza județeană se va desfășura diferențiat, în funcție de tipul de proiect:
a.
Prezentarea produsului în cadrul concursului este făcută de un singur elev, nominalizat în scris, de către conducerea unității de învățământ, la propunerea membrilor echipei de proiect, prin formularul de înscriere. Doar în situația în care elevul are vârsta mică sau este cu dizabilități/CES, se admite ca prezentarea să fie sprijinită de un cadru didactic sau de un alt elev. Durata maximă alocată unei prezentări: 5 minute.
b.
Ce tip de proiecte pot participa: Erasmus+, KA1 și KA2 (educația adulților, educație școlară, tineret, formare profesională), eTwinning, proiecte transfrontaliere, ROSE, Euroscola, Juvenes Translatores, Europa – casa noastră, Lider european, POCU, PNRR, PNRR-PNRAS, alte tipuri de proiecte europene;
Se vor acorda premii + mențiuni pentru fiecare categorie de proiect,
Produsul de proiect este un rezultat concret al proiectului, la care au contribuit elevii. Pentru proiectele Erasmus+ KA1 dedicate personalului școlar, produsul trebuie să reliefeze contribuția elevilor, deci nu se poate prezenta, de exemplu, o platforma ce nu a fost realizata de elevi.
Regulamentul concursului și criteriile de jurizare rămân valabile cele din 2023: https://www.edu.ro/regulamente_olimpiade_concursuri_scolare_2023
c.

Termenul și modalitatea de înscriere:
Termen: 01. 04. 2024 .

CONCURS MADE FOR EUROPE 2024 – etapa Județeană
Formularul de înscriere este disponibil aici: https://forms.gle/NqcVTMeXJQiED59T9

Notă: La etapa națională, care se va desfășura la RÂMNICU VÂLCEA, nu vor participa toți cei care au luat locul I pentru fiecare secțiune, ci, în funcție de numărul de locuri care vor fi alocate județului Timiș de către Ministerul Educației. Se vor califica elevii de pe locul I, care au obținut punctajul cel mai mare, în ordine descrescătoare. Acest aspect va fi comunicat unităților de învățământ după primirea numărului de locuri alocate județului.
e.
Locația: Consiliul Județean Timiș - sala multifuncțională. Pentru expoziția județeană, fiecare unitate de învățământ își va amenaja, în atriumul C.J.T., un stand de prezentare a proiectului, respectiv a produsului final / produselor finale;


Programul zilei de 4 aprilie 2024:
●Orele 1000 – 1200 – organizarea spațiului expozițional.
Unitățile de învățământ care doresc, pot să își amenajeze standul și în data de 3 aprilie, dar după ora 16:30.
●Orele 1300 – 1400 - expoziția județeană
●Orele 1400 – 1600 – desfășurarea concursului
●Ora 16 30 – anunțarea câștigătorilor


Notă: Dacă aveți proiecte aflate încă în implementare, puteți suporta cheltuielile aferente din bugetul proiectului – buget management.
DISEMINARE MADE FOR EUROPE 2024 – etapa Județeană Precizări pentru școlile care nu se înscriu în concurs, dar doresc să participe cu un stand de prezentare sau cu un material de prezentare (roll-up, afiș etc) la expoziția județeană ”Made for Europe”


Deoarece concursul Made for Europe are și rolul de a disemina proiectele europene / internaționale și a multiplica rezultatele, dorim să valorificăm și prezența școlilor care nu doresc să se înscrie în concurs, dar vor să disemineze proiectul.


Pentru acest tip de participare, vă rugăm să completați formularul de înscriere disponibil în link, până la data de 01. 04. 2024: https://forms.gle/21nFaYvdxMdMRoBe6

Înapoi