mail.isj.timis@gmail.com

logo logo
img

INFORMĂRI

 • Secția Limba și literatura română-Limba latină a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara își prezintă oferta pentru absolvenții de liceu care doresc să devină studenți:

   

  https://prezi.com/p/_qgivau8puwz/admiterea-2020-2021-romana-sau-o-limba-moderna-latina/

 • Stimați colegi,

  Vă așteptăm astăzi, 20.11.2019, începând cu ora 18:00, în Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara (bd. Vasile Pârvan nr. 4, etaj 1), la un nou eveniment din seria Conferințele UVT, intitulată „Ce n-a văzut Parisul - Confesiunile unui scriitor român”, avându-l invitat pe marele dramaturg Matei Vișniec. Moderatorul acestei întâlniri va fi, ca de obicei, domnul Profesor Emerit Mircea Mihăieș.
   
  Vă așteptăm în număr cât mai mare la eveniment și vă invităm să-l promovați și dumneavoastră mai departe în comunitate! Cu siguranță vom avea parte de câteva ore pline de discuții fascinante.
 • Universitatea de Vest din Timișoara prin Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Colegiul Național Bănățean Timișoara, Colegiul Național Pedagogic Carmen Sylvaˮ Timișoara și Colegiul Economic F.S.Nittiˮ Timișoara, organizează Conferința regională Cultura și Educația Azi. Proiectarea activităților didacticeˮ, ce se va desfășura la Timișoara, în data de 22 noiembrie 2019.

  Lucrările conferinței sunt dedicate problematicii proiectării activităților didactice și vor fi găzduite la sediul Universității de Vest din Timișoara, Bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4. Participarea la eveniment este gratuită pentru toate cadrele didactice din județul Timiș, fiind condiționată doar de înscrierea prealabilă conform următoarei METOLOGII.

 • Admitere la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie (Filologie Clasică): activitate culturală derulată în cadrul facultății, informații privind ADMITEREA

 • Centrul de Studii Romanice din Timișoara sărbătorește Ziua Latinității prin două evenimente care vor avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara, în data de 23 mai 2019: Ziua Latinității: dialoguri în România (sala 307, ora 11.00) și spectacolul Cena Trimalchionis în care vor juca studenți și elevi (Aula Magna, ora 16.00). Vă așteptăm cu drag la acest eveniment..

   

   

   

 • Ministerul Educației Naționale și partenerii săi au creat resurse educaționale pentru cele 17 obiective de dezvoltare durabilă, aceste resurse constând în planuri de lecții care se găsesc pe site-ul www.edu.ro. (Informare)

 • Stimați colegi, diseminăm o informație primită din partea DPPD din cadrul Universității de Vest din Timișoara. DPPD a creat un chestionar prin care măsoară atitudinea cadrelor didactice față de proiectarea lecției și utilizarea proiectului de lecție. Chestionarul are trei secțiuni. Completarea lui cu atenție durează în jur de 15 minute (link: http://bit.do/planificarea-lectiei). Link-ul va fi activ până după Sărbătoarea de Paști. După această perioadă se vor analiza și interpreta rezultatele și apoi se va decide structura conferinței regionale.

 • În cadrul seriei „Conferințele UVT”, domnul Horia-Roman Patapievici va susține la Universitatea de Vest din Timișoara, în Aula Magna Ioan Curea, prelegerea „Geniul Europei”, luni – 8 aprilie 2019, la ora 18. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 • OLLR județ 2019 (rezultate înainte de contestație, rezultate la contestație, rezultate finale), OLLR județ 2019-minorități (rezultate inițiale, rezultate finale: maghiară, alte minorități), OLLR locală 2019 (rezultate finale, rezultate inițiale)

 • Exemple de bună practică:  revista VeDetaculegere de modele de subiecte pentru bacalaureat
 • Calendarul competițiilor școlare internaționale, naționale, regionale aprobat prin OMEN nr. 3016/2019
 • Sesiunea naţională de comunicări "Eficienţa în învăţământ"  - Colegiul Naţional Bănăţean (23 noiembrie 2018)
 • Simpozionul internaţional de arheologie didactică (Vaslui, 2018)
 • Consfătuirile cadrelor didactice la Limba română şi Limba latină pentru tot judeţul vor avea loc joi, 20 septembrie 2018, de la ora 14.00, în Amfiteatrul "Ioan Mihai" (Amfiteatrul Mare, parter) al Universităţii de Vest din Timişoara.
 • Simpozionul internaţional "Gândind asemenea, vorbim diferit" se află la a XII-a ediţie şi se va desfăşura în data de 13 octombrie 2018 la Colegiul Naţional Pedagogic "Carmen Sylva" din Timişoara. Evenimentul este dedicat Zilei europene a limbilor (26 septembrie). Înscrierea se face până în 23 septembrie 2018. (anunţ, fişă)
 • Festivalul Naţional de Teatru pentru copii şi tineri "Copil în Europa" se află la a XI-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 7-16 septembrie 2018 la Casa Tineretului şi în alte locaţii din Timişoara. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare ONLINE.  Pentru alte informaţii: COMUNICAT DE PRESĂ.
 • Ediția a V-a a Colocviului „G.I. Tohăneanu” se va desfășura la Timişoara, în data de 14 septembrie 2018.

  Toţi cei interesați – cadre didactice, cercetători, doctori și doctoranzi în domeniul filologiei și al științelor socio-umane – sunt invitaţi să propună comunicări într-unul dintre domeniile colocviului: studii clasice, literatură, civilizație, istorie, mitologie, imagologie, antropologie, lingvistică. Termen limită de înscriere: 9 august 2018.

  Apel la comunicări, Formular de înscriere, Fișă de înscriere
 • Concurs pentru postul de lector de limba română la Universitatea de Stat din Arizona
 • Activitatea "Letură şi comunicare" din cadrul proiectului cultural al CCD Timiş va avea loc în data de 6 iunie, de la ora 15.00 şi se adresează elevilor și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, bibliotecarilor școlari, responsabililor cu Centrele de Documentare şi Informare din județul Timiș, studenților şi altor persoane interesate de tema propusă. Afişul activităţii
  Persoanele interesate să participe la acest eveniment vor completa, în perioada 31.05.-05.06.2018 Formularul de înscriere accesând următorul link. Toți participanții vor primi certificate de participare.

 


 • În data de 30.05.2018, de la ora 13.00, Casa Corpului Didactic Timiş invită responsabilii Centrelor de Documentare şi Informare din judeţul Timiş să participe la activitatea cercului pedagogic care se va desfăşura în Sala Festivă a Colegiului Naţional “C. D. Loga” Timişoara.  ANUNŢ
 • Curs de pregătire pentru admiterea la Facultatea de Drept din Timișoara: 

 • Spectacol de teatru - premieră la Teatrul Naţional Timişoara: KGB contra CIA (22.01.2018, ora 19.00). Informaţii suplimentare se găsesc la Teatrul Naţional Timişoara.
 • Ministerul Educației Naționale, Institutul de Științe ale Educației, Casele Corpului Didactic din județele Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Olt, Teleorman, Timiș și din municipiul București, respectiv Inspectoratele Școlare Județene Iași, Bihor și ISMB au semnat luni, 6 noiembrie, un acord privind derularea proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” (CRED).  Acest proiect îşi propune să formeze cadrele didactice în vederea adaptării activităţilor de învăţare la nevoile specifice fiecărui elev, în special ale celor aflaţi în situaţia abandon şcoalar. (Proiectul CRED)