mail.isj.timis@gmail.com

logo logo
img

INFORMĂRI

 • Sesiunea naţională de comunicări "Eficienţa în învăţământ"  - Colegiul Naţional Bănăţean (23 noiembrie 2018)
 • Simpozionul internaţional de arheologie didactică (Vaslui, 2018)
 • Consfătuirile cadrelor didactice la Limba română şi Limba latină pentru tot judeţul vor avea loc joi, 20 septembrie 2018, de la ora 14.00, în Amfiteatrul "Ioan Mihai" (Amfiteatrul Mare, parter) al Universităţii de Vest din Timişoara.
 • Simpozionul internaţional "Gândind asemenea, vorbim diferit" se află la a XII-a ediţie şi se va desfăşura în data de 13 octombrie 2018 la Colegiul Naţional Pedagogic "Carmen Sylva" din Timişoara. Evenimentul este dedicat Zilei europene a limbilor (26 septembrie). Înscrierea se face până în 23 septembrie 2018. (anunţ, fişă)
 • Festivalul Naţional de Teatru pentru copii şi tineri "Copil în Europa" se află la a XI-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 7-16 septembrie 2018 la Casa Tineretului şi în alte locaţii din Timişoara. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare ONLINE.  Pentru alte informaţii: COMUNICAT DE PRESĂ.
 • Ediția a V-a a Colocviului „G.I. Tohăneanu” se va desfășura la Timişoara, în data de 14 septembrie 2018.

  Toţi cei interesați – cadre didactice, cercetători, doctori și doctoranzi în domeniul filologiei și al științelor socio-umane – sunt invitaţi să propună comunicări într-unul dintre domeniile colocviului: studii clasice, literatură, civilizație, istorie, mitologie, imagologie, antropologie, lingvistică. Termen limită de înscriere: 9 august 2018.

  Apel la comunicări, Formular de înscriere, Fișă de înscriere
 • Concurs pentru postul de lector de limba română la Universitatea de Stat din Arizona
 • Activitatea "Letură şi comunicare" din cadrul proiectului cultural al CCD Timiş va avea loc în data de 6 iunie, de la ora 15.00 şi se adresează elevilor și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, bibliotecarilor școlari, responsabililor cu Centrele de Documentare şi Informare din județul Timiș, studenților şi altor persoane interesate de tema propusă. Afişul activităţii
  Persoanele interesate să participe la acest eveniment vor completa, în perioada 31.05.-05.06.2018 Formularul de înscriere accesând următorul link. Toți participanții vor primi certificate de participare.

 


 • În data de 30.05.2018, de la ora 13.00, Casa Corpului Didactic Timiş invită responsabilii Centrelor de Documentare şi Informare din judeţul Timiş să participe la activitatea cercului pedagogic care se va desfăşura în Sala Festivă a Colegiului Naţional “C. D. Loga” Timişoara.  ANUNŢ
 • Curs de pregătire pentru admiterea la Facultatea de Drept din Timișoara: 

 • Spectacol de teatru - premieră la Teatrul Naţional Timişoara: KGB contra CIA (22.01.2018, ora 19.00). Informaţii suplimentare se găsesc la Teatrul Naţional Timişoara.
 • Ministerul Educației Naționale, Institutul de Științe ale Educației, Casele Corpului Didactic din județele Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Olt, Teleorman, Timiș și din municipiul București, respectiv Inspectoratele Școlare Județene Iași, Bihor și ISMB au semnat luni, 6 noiembrie, un acord privind derularea proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” (CRED).  Acest proiect îşi propune să formeze cadrele didactice în vederea adaptării activităţilor de învăţare la nevoile specifice fiecărui elev, în special ale celor aflaţi în situaţia abandon şcoalar. (Proiectul CRED)