mail.isj.timis@gmail.com

logo logo
img

Tabara de vara de la Manastirea Partos

În perioada 6-14 august, localitatea Partoș, Centrul Cultural si educațional al Mănăstirii, a gazduit un număr de 56 elevi de la mai multe școli din zonă în cadrul proiectului „Scoala de vară 2018ˮ, organizat de către Școala Gimnazială Anghel Saligni – Banloc, în colaborare cu alte instituții partenere. Pentru copii, vacanța mare este o lungă perioadă de libertate în care destul de mulți, petrec mare parte a timpului acasă. Chiar dacă e vacanță, ei doresc în continuare să fie împreună cu alți copii, să își facă prieteni, să aibă un ghid în desfășurarea joucurilor și să aibă activități distractive bine coordonate, precum și ateliere în care să își poată manifesta creativitatea și inventivitatea.

„După bucuria primirii vacanței și după o perioadă de relaxare, <<Școala de vară>>, vine ca o încununare a activității de vacanță, copiii devenind curioși, interesați și fericiți să lucreze împreună. Ei învață să comunice, să se organizeze, să se bucure de descoperirile pe care le fac, iar mai apoi să aibă încredere în ei. Preocuparea pentru viața spirituală este evidentă. Activitățile diverse duc la coeziune, dărâmă barierele prejudecăților și consolidează adaptabilitatea la situații socialeˮ a precizat ieromonahul Varlaam Almăjanu, starețul Mănăstirii Partoș.

Cu ajutorul activităților din acest proiect, copiii au beneficiat de un alt mod de a învăta, și-au menținut interesul pentru credință și școală. Scopul a vizat stimulatea implicării voluntare a copiilor în activități recreativ - instructive, cu promovarea și valorizarea potențialului individual si de grup a acestora, precum și însușirea unor alternative real-educative de petrecere a timpului liber în opoziție cu tentațiile nocive, tot mai des întâlnite chiar la vârsta micii școlarități – excesul utilizării calculatorului și telefonului, maturizarea nesănătoasă a sexualității, violența și infracționalitatea infantilă etc.

Proiectul a fost organizat de către Școala Gimnazială Banloc, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara, „Asociația Semper Agapeˮ, Școala Gimnazială Ciacova, Mănăstirea Sfântul Iosif cel Nou-Partoș și a fost găzduit de Centrul Social și Cultural al acesteia. Un număr de peste 20 de cadre didactice din zonă sau din Timișoara slujesc binele copiilor sub experimentata și atenta coordonare a doamnei conf. dr. Liliana Danciu, Universitatea de Vest.

https://www.trinitas.tv/scoala-de-vara-2018%CB%AE-de-la-ma…/

Sursa: mitropolia-banatului .ro